Παραλίες

Παραλίες

Η Σκύρος φημίζεται για τις αμμουδερές της παραλίες και ολόγυρα στο νησί  παραθαλάσσιοι οικισμοί αποτελούν δείγματα ομορφιάς και καταγάλανης θάλασσας.

Σχεδόν κάτω από τη Χώρα, οι συνεχόμενες μεγάλες αμμουδιές στα Μαγαζιά και στο Μώλο, στα Πουριά και λίγο πιο πέρα στα Γυρίσματα και στην Καρεφλού, είναι η ιδανική επιλογή για όσους αποζητούν οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες, beach bars, cafes και ταβέρνες.

Στο βόρειο τμήμα του νησιού θα συναντήσετε τον Πεύκο,  μια μεγάλη αμμώδη παραλία που είναι περικυκλωμένη από πευκόφυτες πλαγιές, διάσπαρτες από μάρμαρα του παλιού λατομείου. Στην πλαζ έχει πέτρες και άμμο και στο βυθό έχει άμμο, πέτρες και μερικά βράχια. Η μικρή παραλία, Άγιος Φωκάς, έχει ψιλό βοτσαλάκι, χέρσα χωράφια πίσω της και χαμηλή θαμνώδη βλάστηση. Η Ατσίτσα, με τη βοτσαλωτή παραλία της, θεωρείται η πιο γραφική παραλία της Σκύρου.

Οι Αχερούνες είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική πλευρά της Σκύρου, σχεδόν δίπλα στη Λιναριά. Η παραλία είναι αμμώδης και τα νερά σχετικά ρηχά, ενώ κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσετε και μερικές καφετέριες.

Η παραλία της Ασπούς με τα πευκάκια στην άκρη της, έχει άμμο και βρίσκεται στην κεντρική Σκύρο, ενώ η πιο μεγάλη και δημοφιλής παραλία της (ανατολικής) Καλαμίτσας έχει βότσαλα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των wind-surfers. Μετά την Καλαμίτσα βρίσκεται η αμμώδης και ερημική Κολυμπάδα και πολύ πιο πέρα η παραλία Ρένες με χοντρό βότσαλο.

Το νότιο, άγονο και βραχώδες κομμάτι της Σκύρου κρύβει θαλασσινές σπηλιές με σμαραγδένια νερά και σταλακτίτες, έρημα νησάκια που προσεγγίζονται μόνο με καΐκι και ανέγγιχτες παραλίες. Η Γλυφάδα έχει άμμο και γαλανά νερά, ενώ σε μια άκρη της αναβλύζει γλυκό νερό, εξαιτίας του οποίου πήρε και το όνομά της.

Παραλία Γυρίσματα

Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού βρίσκεται η πανέμορφη παραλία “Γυρίσματα” με τον ομώνυμο οικισμό. Η φυσική ομορφιά και η μορφολογία της περιοχής θα σας εντυπωσιάσουν, προσφέροντας ένα γαλήνιο περιβάλλον για τις δικές σας διακοπές ηρεμίας σας στη Σκύρο.

Παραλία Ατσίτσα

H Ατσίτσα είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού με μαργαριταρένια βότσαλα και λευκή άμμο να σχηματίζουν ένα σκηνικό απείρου κάλλους. Βρίσκεται σε μια μαγευτική, κατάφυτη από πεύκα περιοχή και περιλαμβάνει ένα απάνεμο λιμανάκι. Είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο και απέχει 18 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Σκύρου.

wexgroupΠαραλίες